Atpakaļ pie tēmām

Mehānisks tarkŔķis pie zemiem apgriezieniem AUDI

AUDI A5 Sportback (8TA) 2.0 TDI
@user_1284810
10.12.2022 23:07
Dalībnieks

Labdien. Problēma ir sekojoÅ”a – noslogojot dzinēju, maŔīnas aizmugurē parādās mehānisks tarkŔķis. Å Ä« skaņa parādās tieÅ”i tad, kad nospiežu gāzes pedāli pēc pārslēgÅ”anās uz augstāku pārnesumu. Piemēram, es ieslēdzu otro pārnesumu un sasniedzu ātrumu 29 km/h un pārslēdzos uz treÅ”o pārnesumu. Sāku spiest gāzes pedāli un Å”is mehāniskais tarkŔķis parādās un pēc tam pazÅ«d, palielinoties motora apgriezieniem. Tas pats notiek, ja es, piemēram, braucu ar treÅ”o pārnesumu un pārslēdzos uz ceturto pārnesumu, braucot ar ātrumu 39 km/h.

Veiktie darbi:Ā 

1) pārbaudīti visi izplūdes caurules stiprinājumi un jebkuri citi kustīgie savienojumi no automaŔīnas apakŔas; 2) nomainīts sajūga komplekts un spararats. 

Pēc sajÅ«ga komplekta un spararata nomaiņas mehāniskais tarkŔķis nepazuda. IzplÅ«des caurule ir labi nostiprināta, kā arÄ« citas kustÄ«gās daļas no automaŔīnas apakÅ”as.Ā 

Vai varat, lÅ«dzu, pastāstÄ«t, kam bija Ŕī problēma? Kur meklēt? Kas jāmaina?Ā 

Audi A5 2012. gads, 2.0 dÄ«zelis, priekÅ”piedziņa, mehānika.

Atvērta

10.12.22

Jaunākā atbilde

15.12.22

Atbildes

1

Skatījumi

383

• @Andris Jēkabsons
    15.12.2022 13:20
    AUTODOC eksperts
    Izskatās, ka visprātīgāk būtu griezties autoservisā - domāju viņiem varētu būt kādas versijas, ko vajadzētu paskatīties vērīgāk
Autodoc CLUB App icon
Vai pienācis laiks nomainīt detaļas? Saņem vēl labākus piedāvājumus mūsu Veikala lietotnē.
Skenēt QR kodu priekÅ” AUTODOC CLUB lietotni
SKENĒT MANI